Kladdkaka med Dulce de Leche
Ingredienser
Kladdkaka
3 st ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
5 tsk kakao
1 krm vaniljpulver
150 gram smör
2 burkar Raffolaits Dulce de Leche (Säljs på Willys och Hemköp)
Topping
2 dl jordnötter
150 gram mörk choklad
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker.
- Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret. Rör om.
- Häll hälften av kladdkakesmeten i en smörad och bröad form. Bred sedan ut Dulce de Leche och avsluta med resten av kladdkakesmeten.
- Grädda i ugnen i cirka 30-35 minuter. Låt svalna något.
- Smält chokladen i ett vattenbad och blanda ner de hackade jordnötterna.Toppa kladdkakan med den smälta chokladen och jordnötterna.